Månadsbok Ida juni 2005

 

Den 9e Juni klockan 21.54 såg jag världen för första gången. Det var egentligen 2 timmar för tidigt men jag bestämde mig för att ge farfar en alldeles speciell födelsedagspresent, nämligen min egen nedkomst :-).

Under mina första veckor har jag börjat att betrakta den nya världen. Att vara vaken är dock ganska krävande varför jag behöver mycket sömn och mat. Mamma ger mig mat när jag vill men även när jag har ätit klart så vill jag gärna ligga kvar tätt till mammas bröst och snutta. Pappa brukar försöka med sitt finger men det smakar inte lika gott, så jag föredar mammas bröst. Mamma och pappa har även försökt stoppa in en napp i munnen på mig men den är jag ganska skeptisk till ännu så länge.

Med mycket mat och sömn är jag en go och glad tjej men ibland när inte mamma och pappa förstår vad jag vill så blir jag riktigt arg och visar det genom att skrika. Då blir jag alltid tröstad och mamma och pappa brukar sjunga för mig så då lugnar jag ner mig ganska snabbt igen. Mormor har också varit på besök och det tyckte jag var mysigt.

I juni har jag provat på att åka vagn, gå på BVC och bada. I början gillade jag inte något men nu när jag har fått vänja mig lite så är det inte så dumt ändå...att åka vagnen kan vara riktigt skönt och BVC-tanten är riktigt snäll och när jag har badat klart får jag ligga och mysa i mammas knä. Ja, jag lär mig något nytt varje dag liksom mamma och pappa.

Tillsist vill jag tacka alla som har gett mig så många fina presenter - nu kan jag ha nya kläder varje dag!

2005-06-09 vägde jag 3450 gram och var 52 cm lång och 2005-06-28 vägde jag 3440 gram.

Kram/Ida