Månadsbok Ida juli 2005

 

Juli har varit en spännande månad med massor av nya intryck och händelser. Den började dock inte så bra eftersom jag fick Torsk (svampinfektion) i munnen. Det gjorde jätteont varje gång jag skulle suga på mammas bröst så på mammas födelsedag åkte vi in till barnakuten och jag fick medicin. Redan dagen efter mådde jag mycket bättre och blev mitt vanliga glada jag igen. Nu skrattar jag tillbaka mot mamma och pappa och jag har tom skrattat mot kameran – även om jag väntade extra länge med det. Mitt första leende gav jag till mamma i födelsedagspresent (trots att jag hade så ont i munnen) den 6:e juli.

I mitten av juli åkte vi på semester till Blekninge. Vi började med att stanna en vecka i Karlskrona. Där träffade jag massor av släktingar och fick ännu mer fina presenter. På dagarna tog vi långa promenader eller gick och shoppade på stan. Mysigast av allt var att gosa med mormor på morgonen så fick mamma och pappa sova lite. Efter Karlskrona åkte vi till farmor och farfar i Sölvesborg och hälsade på. Där gick vi på skogspromenader och jag fick åka i bärsele hos pappa.

Mot slutet av månaden har jag hittat de flesta rutinerna tillsammans med mamma och pappa. Jag sover längre på kvällarna och nätterna, ofta sover jag 5-6 timmar i sträck (till mammas stora glädje J). På morgonen vaknar jag runt 06.00 och då är jag jättepigg och vill leka med mina fina leksaker. På dagarna är jag vaken i lite längre perioder och har börjat ”prata” mitt eget lilla språk med ord som ”eehh”, neee, maaaa”. Jag tycker också att det är jätteroligt att ligga och leka på skötbordet, framförallt när mamma och pappa pussar mig på hela kroppen.

Den 1:e augusti vägade jag 4615 gram och var 56 cm lång.

Kram/Ida