Månadsbok Ida september 2005

 

September började med att jag fick ligga på sjukhus i 2 dagar. Jag hade fått urinväginfektion och hade väldigt ont. Jag fick feber och grät jättemycket, mamma grät också inne på sjukhuset men efter någon dag tillfrisknade jag och vi fick båda tillbaka humöret. En vecka senare var det dags för 3-månaders vaccinationen men det lilla sticket var inget beskymmer...

Jag är en riktig liten solstråle som mamma brukar säga och är full av energi hela dagarna. Den enda gången som jag blir lite arg är när jag vaknar i vagnen, då vill jag inte ligga ner längre utan sitta upp och titta. Jag vill sitta i bärselen på mammas mage med ansiktet framåt, annars blir jag riktigt arg! Hemma tycker jag  att det är roligast att stå upp på benen och gärna hoppa men jag tycker även om att ligga i mytt babygym och leka. Jag provsmakar på allt men gillar mest min egen hand, den stoppar jag ibland in så långt i munnen att jag nästan klöks, då säger mamma ”nej,nej så får du inte göra”. Jag har också börjat sitta i barnstolen med kuddar runt mig, när jag får sitta på samma höjd som mamma och pappa och har mina leksaker på bordet framför är jag nöjd och glad som en liten speleman.

Dagarna går jättefort, mamma och jag har massor av saker som vi hittar på, vi går på träffar med andra mammor och barn, går på sång i kyrkan, går på mammabarngympa mm. Förra veckan var vi på barnvagnsbio för första gången och det var riktigt roligt. Jag somnade under andra halvleken så mamma fick se slutet på filmen :-).

I slutet av september hade vi barndop, jag hade mammas fina dopklänning på mig. Mormor hade sytt fina rosa rosetter som jag drog upp. Under slutet av dopakten skrek jag lite men annars gick allt bra. Mina faddrar var Theresita och Mathias.

Den 30e september vägde jag 5965 gram och var 61 cm lång

Kram/Ida