Månadsbok Ida oktober 2005

 

Nu är jag snart fem månader och växer så det knakar. Under oktober så har jag börjat rulla runt från rygg till mage, det är lite svårare att rulla från mage till rygg men jag jobbar på det. Helst vill jag stå upp på benen och hoppa men nu är det även okej att sitta på golvet och leka. Eftersom jag inte riktigt kan sitta själv ännu så måste mamma eller pappa sitta bakom mig. Jag tar tag i alla leksaker och stoppar dem i munnen. Jag har nästan alltid handen i munnen numera, det kliar så hemskt mycket. Mamma och pappa tror att jag ska få tänder snart – vi får väl se. I övrigt så är jag en riktig snackemoster, jag pratar hela tiden och för det mesta pratar mamma tillbaka men ibland så ligger jag och pratar med mig själv i spegeln i babygymet. När vi går på sången så står jag upp i mammas knä hela tiden och pratar högt så att alla ska höra mig!

I oktober var vi hemma i Karlskrona och hälsade på mormor i nästan en hel vecka. Vi for runt till en massa olika släkt och vänner och alla ville givetvis hålla och gulla med mig. För det mesta går det bra att någon annan håller mig en liten stund men sedan vill jag tillbaka till mamma.

Under oktober började vi med smakportioner av mat. Vi började med potatis, den var ganska god men sedan kom palsternackan, usch det var det äckligaste! Den var riktigt ”rälig” (som de säger här nere i Skåne) så jag bet i hop med munnen när mamma kom med skeden. Betydligt godare blev det när jag fick smaka fruktpuré, päronpuren är fantastiskt god! Jag har även börjat äta lite smakportioner med gröt, mamma och pappa hoppas på att gröten ska få mig att sova hela natten...jag får se hur jag tänker göra med detta.

Den 1 oktober vägde jag 6610 gram och var 62 cm lång

Bamsekramar från Ida