Månadsbok Ida december 2005

 

Nu har jag hunnit att bli ½ år gammal och jag sitter själv och leker utan stöd. Fast det har jag gjort ett tag nu. I december har jag även rest mig för första gången. Mamma brukar sätta mig i spjälsängen när hon bäddar den stora sängen och jag ville ju se vad hon höll på med så då tog jag tag i kanten på sängen och reste mig upp. Mamma kom rusandes och skrek ” åhhhh vad duktig du är” och så vips åkte min säng ner till mellanläget.

I december har jag även haft min första förkylning med snuva och hosta. Det var ganska jobbigt när jag skulle sova eftersom jag inte kunde andas genom näsan.

Jag har börjat åka sittvagn nu också, det är jättekul för jag ser mycket bättre. När mamma var och shoppade julklappar satt jag och lekte med en massa leksaker i vagnen. När jag tröttar på det brukar vi träffa några kompisar och gå och fika. Mamma har alltid något gott med sig. Nu äter jag förresten riktig mat till lunch och gröt på eftermiddagen. Det ska helst vara slät puré och inga bitar men framförallt ingen fisk blä!

Men det bästa med december har nog ändå varit alla paket. Det började på julaftonsmorgon när Theresita och Felipe kom och gav mig en julklapp. Sedan åkte mamma, pappa, jag och mormor till Anita och Bo och firade julafton där. Tomten kom givetvis och jag fick massor av paketer. Tomten var ju verkligen snäll och inte alls sådär läskig som jag hade hört att vissa barn tycker. Jag fick massor av fina presenter, böcker, lära-gå-vagn, docka, kläder mm. Jag var vaken ända fram till 23.30 och hade mitt bästa humör hela kvällen. Helst skulle jag vilja att det var julafton varje dag!  

Bamsekramar till er från mig!

Ps Tack för alla fina julklappar!