Månadsbok april 2006

April började med att morfar fyllde 65år. Mamma och pappa gick på fest och jag fick stanna hemma hos mormor. Efter det så blev det påsk. Jag fick 4 stycken påskägg, ett från mamma och pappa, ett från mormor, ett från Ann-Mari och ett från familjen Wigren. 

Vi har varit på 10-månaders kontroll på BVC. Där kollade de så att jag kunde ta med pincettgrepp, banka två klossar mot varandra, leka titt-ut och gå längs med bord och stolar. Allt detta är ju saker som jag gör hemma varje dag så det gick givetvis kanon.

Jag har varit förkyld och snuvig ganska länge så mamma tog mig till doktorn som lyssnade och tittade på mig men allt var bra. Kanske är det tänder på gång? Jag har ju inte fått några tänder ännu men jag har hört att om man får tänder sent så håller de längre, så jag väntar kanske ett tag till ;-). Tänder eller ej, snacka kan jag ändå. Jag pratar hela dagarna på mitt eget lilla språk. Tilde förstår vad jag säger och ibland förstår mamma och pappa också. Jag kan säga mamma, pappa, tack-tack och titta. Jag är också duktig på att vinka adjö när någon går.

Jag håller på att utforska världen genom att gå med min gå-vagn. Jag går omkring i lägenheten hemma men när det kommer en vägg så måste någon hjälpa mig. Kommer det ingen och hjälper mig blir jag arg! Jag har även gått med min vagn ute, mamma och jag gick bort till Fruktpågen och handlade. Vi la alla grönsakerna i min vagn innan vi gick till kassan. Jag har också upptäckt att det är väldigt kul att gunga. Att leka i sandlådan med pappa är också kul. Jag har fått en hink, spade och kratta som vi har med oss.

Vädret är dock inte så kul, det är fortfarande kallt ute så det är tur att mitt soliga humör värmer upp dagarna säger mamma. Jag lägger mig vid 19-tiden på kvällen och sover hela natten till ca 06.30. Detta tycker mamma och pappa är jätteskönt!  

Den 17/4 vägde jag 8480 gram och var 71 cm lång.

Kram Ida