Månadsbok december 2008

 

I december har det hänt massa spännande saker. Tyvärr började månaden med att jag blev sjuk. Jag fick hög feber, hosta och var rejält förkyld. Mamma och jag var hos doktorn men fick veta att det bara var ett virus. Efter en vecka piggnade jag till och blev mitt soliga jag igen. Jag är väldigt rörlig och kryper snabbt, reser mig upp och drar i allt. Jag brukar ta Idas kökspall och skjuta den framför mig, då kan jag nästan gå själv. Jag gillar också att stå i bokyllan och dra ut alla böckerna en och en. Jag älskar att vara med Ida och leka, jag kryper efter henne hela tiden vart hon än går. Det är väldigt roligt när hon busar med mig och när hon leker med bollen. Mormor var nere och hälsade på igen och då lärde hon mig att klappa händerna och att vinka. Hon fick också passa mig några timmar när mamma skulle springa på stan och handla julklappar och det gick jättebra.

 

I mitten av december var det dags för Lucia och vi var uppe tidigt för att titta på Ida som gick lucia på dagis. Det var väldigt stämingsfullt och jag tittade med stora ögon. Vi har också varit på namngivningskalas för min kusin Mio. Det var kul att träffa kusinerna igen. Mio var så söt med sitt röda hår och runda kinder.  

 

Mot slutet av december fick Ida vattenkoppor så vi fick stanna hemma på julafton. Det var mamma, pappa, Ida, jag och mormor som firade ihop. Farmor och Farfar kom en liten stund senare på kvällen innan de skulle åka hem. Först var jag lite skeptiskt till tomten men sedan insåg jag att han gav massa presenter och kanske ändå inte var så farlig utan ganska snäll J. Jag fick massor av fina julklappar bla en rosa prinsessbil, spegel, kläder, leksaker och en fin kofta som farmor hade stickat. Tack till alla!! December avslutades med nyårsfirande hos familjen Bondesson i Hässleholm. Det var kul att träffa min kompis Tuva som är lika gammal som jag. Både hon och jag tyckte att det var synd att missa alla fina raketer så vi vaknade lagom till 12-slaget J.

 

I December har jag slutat amma och äter nu bara välling och vanlig mat. Jag har också fått min första tand! En liten vass sak nere i munnen och det är fler tänder på väg för det kliar rejält i munnen ska ni veta.

 

Gott Nytt År Från Julia!