Månadsbok januari 2009

 

Januari började med att jag fick vattkoppor. Jag fick fullt med prickar över hela kroppen och det kliade jättemycket. Jag hade dessutom hemsk hosta och snuva så det var inte alls roligt. Men efter ca 1 vecka mådde jag bättre och prickarna slutade klia så hemskt. Så var jag frisk i några veckor och så fick jag feber igen i slutet av månaden. Jobbigt med alla baciller men nu är jag frisk igen så nu pratar vi inte mer om detta.

 

 I januari har vi fått lite mer snö. Jag tycker det är spännande att känna i snön med handen och att åka lite pulka. Ibland får Ida åka pulkan till dagis och jag sitter i vagnen och tittar spännande på henne.

 

Jag ställer mig rakt upp ifrån golvet men jag vågar inte gå själv ännu. Jag tycker om att gå och skjuta den fina bilen som jag fick i julklapp framför mig och jag går gärna när någon håller mig i handen eller gå runt bordet.

 

Jag har nu fått ordning i mitt rum och jag tycker det är jättekul att leka på den stora mattan med olika leksaker. Ibland lyssnar vi på musik och sjunger och klappar händerna.

 

Varje måndag går mamma, Ida och jag på småbarnsrytmik. Då sitter vi i en grupp och sjunger och dansar till olika sorters musik. Det är jätteroligt och jag ställer mig upp och gungar på benen eller så kryper jag fram till fröken och drar i hennes gitarr J. På tisdag till torsdag går Ida på dagis så då hittar mamma och jag på lite olika saker tillsammans.Ibland träffar vi någon annan kompis eller så åker vi till Nova Lund (shopping center) och fikar.  På onsdagarna går vi på mammaträffar och umgås med massor av andra barn. Det är verkligen trevligt.

 

När jag var 9 månader vägde jag ca 8 kg och var 70 cm lång

 

Pussar och Kramar

Julia